Hoppa till sidans innehåll

Konståkningsskolan


Välkommen till Apladalens konståkningsklubb! 

Här är en kort sammanfattning på vad som kan vara bra att veta om oss.

Vår konståkningsskola vänder sig till alla barn från ca 4 års ålder och uppåt. Vi vill gärna att barnet kan åka skridskor utan stöd samt kunna resa sig upp från isen själv. I skridskoskolan får man lära sig skridskoåkningens grunder. Det är en bra grund för både konståkning och hockey eller för generellt intresse för att åka skridskor.

 

Skridskor
Det finns inget krav för vilken typ av skridskor som barnet använder i skridskoskolan. Men skridskorna måste vara stabila, framförallt runt fotledens vrist. Om fötterna lutar inåt eller utåt när skridskorna är på är de inte tillräckligt stabila och barnet kommer att få ont i fötterna och svårt att åka. Skridskorna bör vara välslipade, då går det mycket lättare att åka. Torka av skridskorna efter träning, sätt inte på skridskoskydden mellan träningarna utan använda gärna en handduk att linda in dem i.

 

Klädsel
Varma men smidiga kläder är att rekommendera, till exempel fleecekläder. Barnet ska kunna röra sig utan svårighet, så tjocka overaller eller jackor är inte att rekommendera. Vantar är ett måste. Kom ihåg att åkaren hela tiden rör sig på isen och därmed inte fryser lika lätt som mamma och pappa på läktaren. Hjälm är obligatoriskt. Vi har inga skridskor eller hjälmar för uthyrning.

 

Tider
Skridskoskolan sker på söndagar klockan 13.00-13.50. Kom gärna 20 minuter innan för att kunna knyta skridskorna i lugn och ro samt titta på de äldre åkarna. Prenumerera gärna på kalendern på vår hemsida, www.apladalenskk.se. Där kommer alltid information om ändrade träningstider.

 

Kostnad
10 tillfällen på en termin (höst respektive vår) kostar 750kr/barn.

Nya medlemmar får prova på de två första gångerna.

 

Föräldrasamverkan
Apladalens konståkningsklubb bedrivs ideellt vilket gör att vi föräldrar behöver hjälpas åt med olika uppgifter. Vid showerna som är vartannat år behöver varje familj hjälpa till med minst en uppgift till exempel stå i kiosken, entrévärd, lottförsäljning med mera.

 

Kontakt
Önskar ni mer information besök gärna vår hemsida www.apladalenskk.se. Har du frågor finns vi tillgängliga varje söndag när ni anmäler barnets närvaro. Det går även bra att maila oss på This is a mailto link.

 

Sociala medier
Konståkningsskolan finns på Facebook ”AKK konståkningsskolan”, där skrivs information om ändrade träningstider, begagnad försäljning, avslutning med mera.

Uppdaterad: 03 SEP 2019 14:05 Skribent: Styrelsen
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

AKK_facebook

 

facebookbanner

 

 

 

Postadress:
Apladalens KK - Konståkning
Daniel Thydell, Stenmursvägen 39
33192 Värnamo

Besöksadress:
Ouchterlonygatan
33183 Värnamo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info